Putin este ironic cu tranziția spre energia verde. Declarație controversată a președintelui Rusiei

Vladimir Putin a scos în evidență efectul energiei eoliene asupra faunei. Foto: mediafax.ro

Vladimir Putin este împotriva tranziției către energia verde. Președintele Rusiei vede energia eoliană ca pe o formă de distrugere a vieții sălbatice, mai exact a păsărilor si a viermilor. Și asta pentru că Putin este liderul uneia dintre cele mai mari țări care exportă petrol și gaz din lume. Rusia se află pe locul al treilea în topul producătorilor de petrol din lume și pe locul al doilea în cel al furnizorilor de gaz.

Potrivit Bloomberg, președintele rus a spus că este important ca oamenii să se gândească la efectul pe care îl au sursele de energie regenerabilă asupra păsărilor si viermilor.Toată lumea ştie că energia eoliană este bună, dar se gândeşte cineva şi la păsări? Cât de multe păsări mor?”,  „ Turbinele eoliene cutremură atât de mult că scot viermii din pământ”, a spus Putin.

De altfel, în anii trecuți, Putin si guvernul Rusiei au avut argumente pro-mediu cu scopul de a-și susține agenda. În anul 2006, ministrul rus pentru Resurse Naturale a avertizat compania Sakhalin LNG că îi va opri activitatea pentru a proteja balenele şi somonul din zonă. În acea perioadă, compania rusească Gazprom negocia o colaborare cu Sakhalin. După ce Gazprom a preluat controlul proiectului, s-a încheiat un acord cu Ministerul pentru Resurse Naturale.