3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Purtarea măștii de protecție va deveni o opțiune personală în Anglia

Foto: Profimedia Images

Purtarea măștii de protecție va deveni în curând o opțiune personală în Anglia, a declarat ministrul Locuinţelor, Robert Jenrick, deși țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de Covid, determinată în mare parte de varianta Delta, care este mai transmisibilă, potrivit digi24.ro.

„Va fi o perioadă diferită, în care noi, ca cetăţeni particulari, vom lua aceste decizii, în loc să ne spună guvernul ce avem de făcut”, a declarat Jenrick.

Restricţiile legate de carantină urmează să fie ridicate pe 19 iulie, potrivit programului stabilit de guvern, iar premierul Boris Johnson va stabili detaliile legate de etapa finală de relaxare a măsurilor în Anglia în următoarele zile.

Ministru britanic: Datele privind Covid sunt „foarte favorabile”

Johnson spera să elimine restricţiile finale în iunie, dar planul său a fost amânat de creşterea cazurilor de coronavirus, determinată în mare parte de varianta Delta, care este mai transmisibilă.

„Se pare că acum putem merge mai departe şi putem trece la un regim mult mai permisiv, în care să renunţăm la multe dintre acele restricţii care au fost atât de dificile. Va trebui să ne asigurăm că fiecare adult a fost vaccinat cu ambele doze de vaccin, deoarece aceasta este cheia pentru menţinerea virusului sub control, pe măsură ce vom intra în toamnă şi iarnă”, a spus Jenrick.