29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

PSD s-a decis! Viorica Dăncilă va candida la prezidențiale

Viorica Dăncilă a fost desemnată de Comitetul Executiv al PSD drept candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă, scrie stiripesurse.ro. În cadrul CEX a fost un vot masiv pentru Dăncilă.  Doar o singură persoană a votat împotrivă. În timpul ședinței, Gabriela Firea a renunţat la ideea de a deveni prezidenţiabilul partidului.

Candidatura Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale din 11 noiembrie va fi oficializată în cadrul Congresului PSD, care va avea loc pe 3 august.

Mai mult decât atât, s-a aflat și ce funcții i-a oferit Viorica Dăncilă lui Victor Ponta în schimbul susținerii la prezidențiale. La negocierile dintre Ponta și Dăncilă pentru susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, premierul i-a oferit președintelui Pro România două ministere în Guvernul PSD, pe care ar urma să le primească la toamnă, în septembrie, când pesediștii vor să facă o restructurare guvernamentală. În schimbul intrării la guvernare, partidul lui Ponta ar trebui să o susțină pe Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale. Deocamdată, fostul premier și președinte al PSD ar fi declinat oferta, potrivit digi24.ro

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns