PSD intră în ședință cu o zi înaintea moțiunii

Viorica Dăncilă se întâlnește astăzi cu parlamentarii PSD la Vila Lac. Foto: news.ro

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a chemat astăzi la ora 17:30 pe deputații și senatorii social-democrați la Vila Lac. Această întâlnire are loc în contextul în care se poartă ultimele negocieri și se fac ultimele calcule înaintea moțiunii de cenzură. Surse social-democrate au declarat pentru HotNews.ro că în prezent voturile parlamentarilor PSD sunt securizate, însă negocierile cu parlamentarii semnatari ai moțiunii se vor purta până în ultimul moment.

Conducerea PSD ar fi reușit chiar să negocieze cu o parte dintre semnatarii moțiunii de cenzură. Social-democrații pornesc numărătoarea inversă de la 240 de voturi. Este vorba despre cele 237 semnături ale moțiunii plus 3 parlamentari PSD demisionari.

Sursele din interiorul PSD susțin că s-a negociat cu o parte din parlamentarii care au semnat alături de Opoziție și care vor absenta de la vot sau vor vota împotriva moțiunii. Printre cei care ar fi promis social-democraților că nu vor înlătura Guvernul Dăncilă se numără parlamentari de la ALDE, PMP și Minorități.