PSD îl susține pe Meleșcanu la șefia Senatului! Vezi pe cine susține PNL

Viorica Dăncilă a anunțat la finalul întrunirii grupului parlamentar PSD că social-democrații îl susțin pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Începe lupta între partidele politice pentru funcția de președinte al Senatului! Deja PSD iese la rampă cu o decizie surprinzătoare, după ce grupul senatorilor social-democrați a hotărât să îl susțină pe fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru acest post. Anunțul a fost făcut de Viorica Dăncilă la finalul întrunirii senatorilor PSD, potrivit Mediafax. Întrebată dacă Meleşcanu a fost întrebat cu privire la acest subiect, Dăncilă a răspuns: „Vă daţi seama că ne-am consultat şi cu dânsul”.

Teodor Meleșcanu, care este senator ALDE, a făcut și el câteva declarații. Acesta a negat faptul că i-a fost propusă trecerea la PSD și a precizat că nu a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre această propunere a PSD. “Am înţeles că în cadrul grupului senatorial PSD s-a adoptat decizia de a-mi susţine candidatura. Niciodată nu mi-a cerut nimeni să plec de la ALDE. Acest post este o garanţie a faptului că ALDE nu va fi supus unei presiuni de un fel sau altul şi vor oferi şi colegilor mei o perspectivă pentru viitor pentru a rămâne în ALDE şi pentru a ne dezvolta partidul în continuare. N-am discutat încă cu domnul Tăriceanu (despre propunere-n.red.)”, a declarat Meleșcanu.

Și din partea opoziției a apărut o candidatură la șefia Senatului. Liberalii au decis să o susțină pentru această funcție pe senatorul PNL Alina Gorghiu.

Funcția de președinte al Senatului devine vacantă după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis să demisioneze. El și-a anunțat această demisie în momentul în care s-a rupt alianța PSD-ALDE.