18 mai 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Proteste la groapa de gunoi Glina, mobilizare fără precedent a locuitorilor împotriva funcționarilor corupți și a lui George Gârbacea presedintele ANPM

În zilele de 9 și 10 iunie cetățenii afectați de bomba ecologică de la groapa de gunoi Glina au manifestat strigându-și nemulțumirea în fața autorităților. Oamenii sunt disperați deoarece se încearcă redeschiderea mascata a gropii de gunoi sub paravanul unei stații de sortare aflate pe amplasamentul contaminat al gropii de gunoi.
Populația revoltată și speriată de perspectiva redeschiderii focarului de infecție a transmis un număr impresionant de petiții către toate autoritățile statului iar acum a ajuns la limita răbdării și a decis să iasă în stradă și să protesteze împotriva grupului de interese creat în jurul gropii de gunoi Glina, care vrea să redeschidă acest focar de poluare prin avizarea ilegală a unei stații de sortare.
Oamenii înjosiți și îmbolnăviți sunt disperați de faptul că se reîncearcă redeschiderea focarului de poluare de la groapa de gunoi Glina prin autorizarea mascată a stației de sortare, procedură în prezent în derulare la Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, aflată în subordinea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, condusă de Florin Gârbacea.

Ecorec, societatea care administrează groapa de gunoi de la Glina, se află deja la noua tentativă de autorizare a stației de sortare, prin tentative de înșelare a instituțiilor publice prin prezentarea de documente false, prin corupție și mită, în vederea obținerii avizării, deși studiile de impact asupra sănătății populației au rezultate dramatice pentru cetățenii din Popești-Leordeni, Glina, Berceni și unele cartiere bucureștene limitrofe.

Se moare cu 50% mai mult în aceste zone afectate de poluarea masivă de la groapa de gunoi Glina, unde în ultimii ani au fost aduse ilegal deșeuri din cianuri, deșeuri radioactive, substanțe toxice pentru sănătatea umană, amestecate cu deșeurile menajere.

Oamenii disperați cer ajutorul lui Dan Barna liderul USR PLUS văzând că Florin Gârbacea autorizează o activitate care le distruge sănătatea

Oamenii disperați și înjosiți de mizerie în propriile case apelează public si solicita ajutorul lui Dan Barna liderul USR plus văzând ca Florin Gârbacea președintele ANPM instituție publica care are rolul de a apara populația de poluare și contaminare ,a trecut de partea poluatorilor și face toate demersurile pentru autorizarea unei activități care le pune în pericol viața .
Cetățenii și familiile acestora apelează la Dan Barna în contextul în care Florin Gârbacea condamna o comunitate locală la contaminare permanenta ,își bate joc de sănătatea acestora și sfidează gradul crescut de mortalitate cu peste 50% la populația din zona gropii de gunoi.

 

Munții de gunoaie de lângă casele și gospodăriile oamenilor emană în permanență substanțe toxice care distrug în continuare sănătatea comunităților locale și poluează permanent întreg Bucureștiul.
Analizele aferente poluării din zona gropii de gunoi Glina au rezultate alarmante, având depășiri la stibiu, argint, arsen, bariu, cadmiu, cobalt, cupru, mercur, molibden, plumb, zinc care pun în pericol și în prezent populația limitrofă din jurul gropii de gunoi Glina. Bolile cele mai frecvente la populația din jurul gropii de gunoi Glina sunt: afecțiuni ale căilor respiratorii, alergii, astm, cancer pulmonar, afecțiuni renale, afecțiuni gastro-intestinale, afecțiuni ale sistemului cardiovascular.

 

 

Groapa de gunoi glina este o adevarată bombă chimică. Un atac chimic și biologic se desfașoară chiar în acest moment împotriva locuitorilor din zona limitrofă gropii de gunoi.

Ce fac în această situație autoritățile de mediu plătite tocmai să apere sănătatea locuitorilor și să protejeze mediul? Agenția Națională pentru Protecția Mediului se spală pe mâini.
Ciprian-Cătălin Șoavă, șeful serviciului autorizări și evaluare a impactului din cadrul Agenției Neționale pentru Protecția Mediului, aflat în subordinea președintelui Florin Gârbacea, spune că agenția nu este competentă, deși în subordinea sa se află toate agențiile de protecția mediului din țară și ea este cea care le coordonează și susține că nu poate interzice activitatea bombei ecologice.
Mai mult, are tupeul chiar să susțină că de vină este chiar comunitatea locală care a permis în trecut amplasarea gropii de gunoi!

Asociații și administratorii ECOREC societatea care gestionează groapa de gunoi au fost arestați și condamnați pentru spălarea de bani ai familiei mafiote Ciancimini în activitățile cu gunoaie din România

Presa interna și internațională a relatat în ultimii 15 ani și relatează în continuare despre cel mai mare fenomen de spălare a banilor unei familii mafiote din Italia de către asociații societății ECOREC Victor Dombrovschi și Sergio Pileri prin activitatile de la groapa de gunoi .Acestia au fost reținuți și condamnați de tribunalul de la Roma în 2019 pentru spălarea banilor prin activități paravan la groapa de gunoi .

Vezi articolul: https://newsweek.ro/investigatii/condamnari-la-roma-pentru-banii-mafiei-italiene-spalati-la-groapa-de-gunoi-glina

Continuarea activitatii la groapa de gunoi și autorizarea ilegală a stației de sortare presupune continuarea activitatii infractionale de spălarea a banilor și a celorlalte infracțiuni internaționale și favorizare acestora .
Asocierea numelui lui Florin Gârbacea cu familiile mafiote italiene și favorizarea infracțiunilor de spălare a banilor este o pata de rusine si pune România într-o situație jenanta fata de comunitatea europeană care acorda finantantari consistente pentru proiecte de mediu țării noastre și care acorda o atenție specială legilor stricte contra infracțiunilor de spălare a banilor .

Florin Gârbacea, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, nu este deloc străin de familia Dombrovschi, proprietarea gropii de gunoi de la Glina, care a investit în anul 2019 într-un proiect turistic în Poiana Brașov, unde erau spălați banii mafiei italiene proveniți din gunoaie, tocmai în perioada în care actualul șef al ANPM era consilier local și lider al grupului de consilieri locali din Brașov. Vezi articolul: https://bzb.ro/stire/gunoi-mafie-si-turism-a136557

Sănătatea oamenilor este aruncată la gunoi pentru a proteja grupul de interese creat în jurul acestei gropi de gunoi, chiar de către autoritățile statului!

Mobilizări fără precedent și proteste în fata ANPM vor fi organizate începând de săptămâna viitoare ocazie cu care se vor face conferințe de presa și va fi invitata Mass-media anunța cetățenii disperați de abuzurile autorităților

Atasat documentele privind inchiderea gropii de gunoi Glina, eliberate de Agentia de Protectia Mediului Ilfov, si la care ECOREC nu se conformeaza pentru a urma ecologizarea acestei gropi de gunoi.

Print Friendly, PDF & Email