Protest la Universitatea Cuza din Iași. Se cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector

Foto: hotnews.ro

Peste 1.000 de absolvenți ai Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași au semnat o scrisoare prin care i se cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de rector, potrivit hotnews.ro.

Astfel, mai mulți studenți protestează în această dimineață în fața universității cu un banner pe care au fost scrise toate numele celor peste 1.000 de absolvenți.

De asemenea, la registratura universității au fost depuse și peste 30.000 de semnături ale petiției prin care lui Tudorel Toader i se cere să nu mai candideze pentru un nou mandat de rector al instituției de învățământ.

“Absolvenții de la Cuza au răspuns campaniei de strângere de semnături, luând atitudine în legătură cu “marile realizări” ale fostului ministru al Justiției, care nu este cu nimic diferit de rectorul Toader. Cât timp va fi rector al acestei instituții, numele Universității va fi asociat cu omul care a făcut jocurile unei coaliții politice hotărâte să distrugă fundamentele justiției românești”, au spus reprezentanții organizației civice Reset.

Prin acest demers se dorește atragerea atenției şi profesorilor din universitate, mai ales că Tudorel Toader se pregăteşte să candideze pentru al doilea mandat de rector.