Protest la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! Se cere demiterea managerului interimar

Foto: opiniabuzau.ro

Aproximativ 40 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca protestează astăzi în curtea spitalului. Oamenii cer demiterea actualului manager interimar, Cristina Păun, scrie news.ro.

La protest participă medici şi personal TESA, iar activitatea medicală şi cea de pază a pacienţilor, unii cu probleme pshice grave, nu ar fi afectată. ,,Nu este afectată activitatea medicală, nici cea de hrană şi nici cea de pază a pacienţilor”, a dat asigurări directorul economic al Spitalului Săpoca, Vlad Laurenţiu Nicolae, care se numără printre protestatari.

Oamenii care se află în curtea spitalului Săpoca cer ca actualul director interimar, Cristina Păun, să fie revocat din funcţie, protestatarii reclamând o lipsă de colaborare si comunicare cu aceasta. Ei mai acuză că aceasta are probleme penale mai vechi, având două dosare penale deschise pentru fapte comise ca angajat al acestui spital, director economic, motiv pentru care a şi fost demisă.

Conform liderului sindical Mariana Spoială, Cristina Păun face  cheltuieli nejustificate şi ar fi comandat 3.000 de combinezoane de protecţie, în condiţiile în care nu există niciun pacient cu COVID-19.

Un memoriu semnat de 150 de angajaţi a fost înaintat Ministerului Sănătăţii, aceştia ameninţând că demisionează dacă Păun nu este revocată din funcție.