Protest la Garda de Mediu: „Am colectat deșeurile reciclabile, dar nu avem unde le arunca”

Foto: vivafm.ro

Comunitatea Declic organizează o manifestație, intitulată “Ducem gunoiul la Garda de Mediu”, ce va avea loc pe data de 17 octombrie, începând cu ora 12:00, la sediul Gărzii Naționale de Mediu, potrivit ziare.com.

“Ducem deșeurile reciclabile pe care le-am colectat separat dar nu avem unde le arunca!”, anunță organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Participanții sunt rugați să aducă un sac sau o plasă cu reciclabile (hârtie, plastic sau sticlă). “Suntem peste 1.000 de cetățeni care am trimis sesizări către Garda de Mediu prin intermediul site-ului reciclare.declic.ro. Am reclamat faptul că la noi pe stradă nu se colectează separat gunoiul. După mai mult de o lună de la trimiterea sesizărilor, majoritatea nu am primit răspunsuri. Nu mai putem aștepta cu gunoiul în casă!”, a spus unul dintre organizatorii manifestației.

Astfel, protestatarii vor cere Gărzii de Mediu să controleze aplicarea legii colectării selective a deșeurilor și sancționarea primăriilor și a operatorilor de salubritate care ne împiedică să reciclăm gunoiul.