28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Protest al Greenpeace în Piaţa Victoriei. Vezi detalii

Foto: g4media.ro

Greenpeace protestează, astăzi, faţă de o eventuală retragere a dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană. Activiştii de mediu anunţă dezvelirea unei statui în Piaţa Victoriei, potrivit news.ro.

”În 2017, la final de mandat, Ministrul Culturii Corina Şuteu a ascultat vocea societăţii civile şi a depus la UNESCO dosarul pentru înscrierea Roşiei Montane în Lista Patrimoniului Mondial. A urmat un lung şir de bâlbâieli şi lupte politice. Guvernul Dăncilă a stopat procedura de înscriere după doar un an şi a cerut UNESCO să amâne discutarea dosarului Roşia Montană. În 2020, Guvernul Orban a reluat procedura de înscriere la presiunea ONG-urilor, dar interesele politice ameninţă acum din nou protejarea patrimoniului din Apuseni. Săptămâna trecută, Florin Cîţu a detonat bomba, propunând coaliţiei de guvernare retragerea dosarului pentru înscrierea Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”, a transmis Greenpeace.

Actviştii de mediu anunţă dezbvelirea unei statui în Piaţa Victoriei.

”Pentru că ştim că “marilor lideri” le plac omagiile, am pregătit o surpriză pentru unul dintre cei care încearcă să ne vândă cianurarea drept dezvoltare. Miercuri, 7 iulie, de la ora 10, dezvelim o statuie în Piaţa Victoriei. Poleită cu aur de la Roşia Montană, statuia reprezintă figura unuia dintre iluştrii oameni politici care conduc România spre bunăstare economică, culturală şi de mediu. Cum pe 7 iulie întreg mapamondul sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Ciocolatei, toţi cei prezenţi la eveniment se vor delecta cu bănuţi de ciocolată înveliţi în aurul de patrimoniu de la Roşia Montană”, au mai transmis activiştii.

Protestul are loc în contextual reluării discuţiilor din coaliţie pe tema Roşia Montană.