2 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Protest al angajaţilor Primăriei Focşani, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile

Foto: news.ro

Activitatea în Primăria Focşani este blocată, în această dimineaţă, din cauza unui protest spontan al salariaţilor. Funcţionarii au ieşit în faţa instituţiei revoltaţi că nu şi-au primit salariile, plăţile neputând fi efectuate, ca urmare a invalidării bugetului municipiului de către Ministerul de Finanţe, potrivit news.ro.

Întârzierea plăţii salariilor este de aproximativ o săptămână, primarul Cristi Misăilă susţinând că nu poate semna documentele din cauza blocajului în care se află bugetul municipiului.

“Modul în care a fost aprobat bugetul Municipiului Focşani nu doar că a încălcat legea, dar pune în pericol interesele legitime, drepturile şi obligaţii atât ale instituţiilor publice de interes local, cât şi ale personalului din cadrul aparatului de specialitate, motiv pentru care am decis, ca sindicat al personalului din cadrul Primăriei municipiului Focşani, să întreprindem demersuri procedurale necesare, administrative şi judiciare, pentru a solicita într-o primă etapă revocarea, iar dacă solicitarea de revocare cuprinsă în prezenta cerere va fi respinsă, suspendarea executării şi anularea Hotărârii Consiliului local nr. 101 din 10 mai 2021, respectiv anularea acesteia”, se menţionează într-un comunicat al Sindicatului Sintax 2010.

Din cauza protestului de luni dimineaţă, activitatea în Primăria Focşani este blocată.