11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Proiectul “Oxigen pentru Timişoara” continuă; 175 de concentratoare de oxigen – distribuite bolnavilor COVID în două luni

Primarul Dominic Fritz a spus că proiectul “Oxigen pentru Timişoara” continuă, de la demararea lui, pe 14 decembrie, fiind distribuite, prin intermediul dispeceratului, 175 de concentratoare pentru bolnavii COVID care se tratează la domiciliu şi au nevoie de oxigen la presiune mică iar 82 de echipamente au fost ridicate, potrivit Agerpres.

Totodată, au mai fost fost livrate 78 de pulsoximetre şi 25 au fost ridicate iar numărul apelurilor  care au fost preluate la Call Centerul creat de primărie a fost de 340, din care 73 doar în perioada 23 – 28 februarie.

Începând cu data de 14 decembrie 2020, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului (DASM) asigură, în ajutorul proiectului “Oxigen pentru Timişoara” care a fost iniţiat de primărie, un serviciu de permanenţă pentru numărul de telefon pus la dispoziţia cetăţenilor non-stop. DASM  se ocupă de dispeceratul acestui serviciu, distribuirea concentratoarelor şi/sau pulsoximetrelor către pacienţii inseraţi pe platformă de către medicul de familie sau medicul specialist.

“Echipele constituite la nivelul Direcţiei livrează concentratoarele la domiciliul pacientului cu COVID-19 şi asigură instruirea acestuia şi a aparţinătorilor cu privire la instalare şi folosire. De asemenea, o echipă DASM Timişoara preia concentratoarele de la domiciliul persoanelor în momentul în care acestea nu mai au nevoie de tratament şi le predă Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’, în vederea nebulizării (decontaminare a aerului dintr-un spaţiu închis). După finalizarea procesului, concentratoarele sunt predate FITT (Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş – n.red.) pentru completarea kitului”, detaliază Dominic Fritz.

În plus, în perioada 26 ianuarie – 28 februarie, la Call Centerul iniţiat de DASM Timişoara au fost primite 2.275 de apeluri, acestea fiind înscrise deja în Platforma naţională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Din totalul apelanţilor, 743 de persoane au fost programate în limita numărului de vaccinuri disponibile pe platforma de vaccinare.

Lasă un răspuns