3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Proiectul de modificare a Statutului poliţistului, lansat în dezbatere publică

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat, vineri, în dezbatere publică, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit Agerpres.

“MAI se confruntă, în continuare, cu un deficit considerabil de personal, aspect care constituie o vulnerabilitate a modului de intervenţie a structurilor implicate în asigurarea ordinii şi siguranţei publice. În urma analizării într-un mod obiectiv a nevoilor MAI, din perspectiva asigurării unui nou sistem de formare iniţială a ofiţerilor de poliţie, s-a ajuns la concluzia că se impune o lărgire a bazei de provenienţă a poliţiştilor”, se arată în motivarea modificărilor propuse în proiect.

Astfel, se doreşte extinderea sistemului din care provin poliţiştii prin valorizarea programelor de master profesional organizate în cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” a MAI.

În aceste condiţii, s-a conturat necesitatea instituirii unei noi rute, alternative, de formare profesională iniţială de nivel studii universitare de master profesional în cadrul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, destinată candidaţilor care deţin o licenţă în specializări universitare necesare structurilor MAI, sursă de natură să contribuie la acoperirea, într-o măsură semnificativă, a cerinţei privind încadrarea cu personal calificat a posturilor deficitare prevăzute a fi ocupate cu personal cu statut de ofiţer de poliţie.