12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Proiect pentru creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate, în dezbatere la CGMB

Foto: Agerpres

Consilierii generali vor dezbate în şedinţa  care se va desfășura vineri un proiect de hotărâre  care are în vedere  creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate prin soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă.

“Se aprobă demararea proiectului ‘Creşterea siguranţei rutiere în zona trecerilor de pietoni nesemaforizate din municipiul Bucureşti prin aplicarea de soluţii tehnice moderne de iluminare şi semnalizare luminoasă'”, prevede proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de vineri.

În prima etapă, proiectul va cuprinde 149 de locaţii, urmând să se extindă apoi în întregul oraş. Lucrările vor fi efectuate de Administraţia Străzilor.

În multe oraşe din România au fost implementate treceri de pietoni inteligente, capitol la care Municipiul Bucureşti nu stă bine. Amplasarea proiectoarelor LED, astfel încât fluxul luminos să fie concentrat pe trecerea de pietoni, markeri luminoşi LED încastraţi în carosabil şi senzorii de mişcare pentru detecţia pietonilor sunt soluţii care vor reduce substanţial numărul de accidente care se produc pe străzile aflate în administrarea Administraţiei Străzilor Bucureşti, potrivit unui comunicat Agerpres.

Aceste metode de creştere a siguranţei rutiere pe timp de noapte, împreună cu îngustarea benzilor de circulaţie în zona trecerilor de pietoni, retrasarea marcajelor benzilor de circulaţie, crearea insulelor de siguranţă pentru pietoni pe axul drumului vor determina conducătorii autovehiculelor să încetinească preventiv.

Print Friendly, PDF & Email