Proiect de peste 15 milioane de euro. Ministerul Sănătăţii va înfiinţa Registrul Naţional de Transplant

Foto: news.ro

Ministerul Sănătăţii va reorganiza activitatea de transplant din România cu fonduri de la Uniunea Europeană. Potrivit news.ro, proiectul valorează peste 15,6 milioane de euro. În cadrul proiectului se va înfiinţa Registrul Naţional de Transplant şi va fi elaborat şi aprobat Codul transplantului.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vor fi utilizate peste 15,6 milioane de euro pentru dezvoltarea Registrului Naţional de Transplant, actualizarea ghidurilor şi protocoalelor din domeniu, dar şi sistematizarea şi simplificarea legislaţiei de transplant.

Proiectul ”Îmbunătăţirea procesului de reglementare în domeniul transplantului” reprezintă unul din cele 7 proiecte depuse de către Ministerul Sănătăţii în cadrul “Sprijin pentru acţiuni de consolidare a capacităţii autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă”. Acesta a primit aprobare pentru finanţare.

Se vor actualiza protocoalele şi ghidurile de practică medicală în transplant, pentru fiecare tip de activitate (testare, coordonare, transport, prelevare, transplant, evaluare post transplant, stocare) şi pentru fiecare tip de transplant (rinichi, ficat, cord, piele, cornee, os-tendon, pulmonar, pancreas, celule stem, celule reproducătoare umane).