Proiect de management al traficului în valoare de aproape 20 milioane euro

Foto: libertatea.ro

Primăria Municipiului Bacău va implementa primul sistem modern de management al traficului din oraş pentru prioritizarea coridoarelor de transport public local şi a deplasărilor cu bicicleta, potrivit Agerpres.

Valoarea proiectului este de 19,9 milioane euro și va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional. Acesta urmăreşte crearea şi extinderea sistemelor de management al traficului.

Între altele, se vor amplasa sisteme de monitorizare video CCTV, în special în intersecţii, dar şi pe traseele de transport public, inclusiv în mijloacele de transport public.

De asemenea, vor fi montate sisteme de semnalizare şi semaforizare adaptivă şi sincronizată, ce pot asigura prioritizarea mijloacelor de transport în intersecţiile semnalizate şi semaforizate.

”Sistemul de management integrat al traficului va fi unul modern, dotat cu un sistem de supraveghere cu acoperire asupra sistemului rutier. Dispecerizarea acestuia se va face prin realizarea unui dispecerat unic. Sunt prevăzute lucrările şi costurile aferente compatibilizării totale a subsistemelor componente ale sistemului de management al traficului şi se va avea în vedere posibilitatea extinderii ulterioare spre alte intersecţii sau subsisteme”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Bacău.

În cadrul proiectului, mijloacele de transport public vor fi dotate cu sisteme de localizare iar pasagerii vor fi informaţi în timp real, în staţiile de transport, despre poziţionarea acestora.