Programul încărcat afectează sănătatea copiilor! Ce spune cel mai recent studiu

Asociația Mame pentru Mame a făcut un studiu care arată că 6 din 10 părinți cred că programul încărcat afectează sănătatea copiilor. Mai mult decât atât, concluziile studiului indică faptul că în ziua de azi copiii sunt stresați atât la școală, cât și acasă. Foto: mamaplus.md

Aproape 60% dintre părinții din România cred că programul încărcat al copiilor are un efect asupra sănătății lor, cauzând dureri de cap. Asta arată datele unui studiu realizat de Asociaţia Mame pentru Mame, scrie hotnews.ro. Altfel spus, 6 din 10 părinţi români consideră că programul încărcat al copiilor le afectează sănătatea.

Studiul derulat în luna februarie a acestui an, pe un eşantion de 1.009 respondenţi, a indicat şi faptul că aproximativ 67% dintre părinţi cred că durerile de cap pot fi cauzate şi de stresul de acasă. „8 din 10 părinţi susţin faptul că fiul sau fiica lor s-a plâns cel puţin o dată de dureri de cap, iar dintre aceştia 33% indică vârstele cuprinse între 7 şi 12 ani drept perioada de vârf a durerilor de cap manifestate”,  precizează Asociaţia Mame pentru Mame într-un comunicat de presă.

Rezultatele studiului au indicat un nivel de stres ridicat al copiilor, resimţit atât la şcoală, cât şi acasă. 66% dintre părinţi cred că durerile de cap sunt cauzate de stresul de acasă, iar aproximativ 77% cred că acestea sunt cauzate de stresul de la şcoală.

Rezultatele studiului realizat au mai indicat şi faptul că doar 4 din 10 părinţi vorbesc regulat cu copiii despre durerile acestora. Și tot despre durerile de cap ale copiilor, același studiu mai arată că majoritatea apar în intervalul de vârstă 7 – 12 ani.