Program prelungit, sâmbătă şi duminică, pentru eliberarea actelor de identitate expirate

Foto: news.ro

Programul de lucru al birourilor de evidenţă a persoanelor din sectoarele 1-6 va fi prelungit, sâmbătă şi duminică, pentru eliberarea actelor de identitate expirate, pierdute, furate sau deteriorate.

Potrivit news.ro, această decizie a fost luată pentru ca locuitorii Capitalei să îşi poată exercita dreptul de vot. Mai mult, această măsură va fi aplicată şi în perioada celui de-al doilea tur de scrutin.

Astfel, programul de lucru cu publicul al birourilor de evidenţă a persoanelor din municipiul Bucureşti şi al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti va fi extins în zilele de sâmbătă, 9 noiembrie şi 23 noiembrie (al II-lea tur de scrutin), între orele 08.00 şi 16.00, iar duminică, 10 noiembrie şi 24 noiembrie (al II-lea tur de scrutin), între orele 07.00 şi 21.00.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor sector 1-6. Atunci când nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu etc.), se va elibera carte de identitate provizorie.