11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Profesorii ar putea fi vaccinați de la 1 martie în sălile de sport din școli

Foto: hotnews.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, Valeriu Gheorghiță, a declarat  la Antena 3 că se ia în calcul un sistem special de vaccinare împotriva COVID-10 pentru profesori care ar putea implementat începând cu 1 martie, scrie stiripesurse.ro. Astfel, profesorii ar putea fi vaccinați, de exemplu, în sala de sport din școlile în care predau.

„Am discutat de mai multe ori cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, în ianuarie, ne doream sa creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ, dar pentru că am primit mai puțin cu 93.000 de doze, scenariul nu a mai putut fi realizat. Noi luăm în calcul în acest moment și asta pot să vă spun în premieră, analizăm posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile, ne dorim să se vaccineze profesorii care iau contact direct cu elevii, personalul din creșe și gradinițe prin echipe mobile.

Analizăm locația care ar putea fi potrivită pemtru acest demers, poate chiar la nivelul unităților de învățământ, poate în sala de sport, sau în cadrul inspectoratelor școlare.  Ar fi fezabil de la 1 martie să putem pune în aplicare scenariul”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns