Profesor universitar, condamnat la 8 ani de închisoare pentru luare de mită

Foto: digi24.ro

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, a fost prins în timp ce primea 200 de euro mită de la un student grec pentru a-l promova la un examen și a fost condamnat la 8 ani de închisoare, potrivit Mediafax.

„Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile, constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară. Confiscă de la inculpatul Ţarălungă Gheorghe suma de 3.350 euro”, se arată în minuta sentinței.

Se pare că studentul grec i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa – disciplina Farmacologie, Farmacoterapie, Farmacie Clinică, suma de 200 de euro pentru a-l promova la examen.

În aceeaşi zi, procurorii DNA au dispus reţinerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Ţarălungă, care era şi colonel în rezervă, pentru luare de mită.

Studentul este obligat să plătească statului suma de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare și să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.