Procurorii exclud mafia lemnului din cazul pădurarului ucis în Maramureş

Foto: digi24.ro

Anchetatorii care se ocupă de cazul pădurarului împușcat mortal în județul Maramureș exclud implicarea mafiei lemnului. Potrivit digi24.ro, două persoane prezente la locul incidentului au fost testate cu poligraful, iar rezultatele sunt așteptate în cursul săptămânii viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor, a declarat astăzi că arma care a fost găsită lângă cadavrul pădurarului a fost trimisă la București pentru efectuarea unei expertize ADN.

„Două persoane au fost supuse unui test poligraf iar concluziile raportului le vom avea, probabil, la începutul săptămânii viitoare. S-a stabilit cert că la locul incidentului au fost doar aceste două persoane împreună cu pădurarul, iar deocamdată nu se poate formula o acuzație în personă”, a spus Gabor.

Bogdan Gabor a mai spus că, din cercetările preliminare efectuate, s-a stabilit că pădurarul a fost împușcat din față, de foarte aproape, în zona toracică superioară înspre umăr, fiind vorba despre o singură intrare.

Pădurarul de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a fost împușcat, în urmă cu două săptămâni, într-o pădure dintre localitățile Rogoz și Lăpușul Românesc. Pădurarul era angajat de 7 ani la Direcția Silvică Maramureș și avea trei copii.