Probleme pentru trei zone ale Capitalei. Vezi detalii

Foto: capital.ro

Zonele Pipera – Dimitrie Pompeiu, Expoziţiei şi Grozăveşti prezintă cel mai dezavantajos raport între numărul de angajaţi dintr-o clădire de birouri şi apartamentele în construcţie din zonă, potrivit Agerpres.

Raportul arată că există un număr de 110 angajaţi la fiecare locuinţă nouă în construcţie, iar zona Militari-Vest are cel mai bun raport, de 8 angajaţi la fiecare apartament aflat în construcţie.

Peste 7.000 de apartamente vor fi disponibile în 2019 în imediata apropiere a unui proiect de birouri din Bucureşti, potrivit studiului “home_office Report 2019” întocmit de către SVN România. Mai mult, datele companiei mai arată că alte aproximativ 10.000 de unităţi ar putea fi lansate pe piaţă în aceste zone în următoarele 12 – 18 luni.

În zona Barbu Văcărescu – Aviaţiei, cel mai important pol de birouri din Bucureşti, ar urma să fie puse în vânzare în acest an aproximativ 2.000 de unităţi locative, adică un raport de aproximativ 14 angajaţi la fiecare locuinţă livrată.

Zonele Expoziţiei, Grozăveşti şi Pipera-Dimitrie Pompeiu prezintă şi cel mai slab raport, de 110 angajaţi la fiecare locuinţă nouă în construcţie, însă au un potenţial mai ridicat de dezvoltare pe segmentul rezidenţial, ţinând cont de stocul aproape inexistent de locuinţe finalizate anterior de 1990.