Probleme pentru șoferii români. Cozile la vamă sunt uriașe

Foto: digi24.ro

Șoferii români care vor să iasă din România prin vămile din vestul țării au întâmpinat probleme de circulație în ultimele patru zile. Potrivit stirileprotv.ro, conducătorii auto sunt nevoiți să stea la coadă chiar și zece ore.

„Creşterea timpului de aşteptare la graniţa cu Ungaria, înregistrată în ultimele zile, pentru automarfare, este generată de faptul că autorităţile de frontieră maghiare verifică achitarea amenzilor aplicate conducătorilor mijloacelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei în 2019”, a spus comisar-şef Laura Bondar, purtător de cuvânt ITPF Oradea.

Polițiștii de frontieră din țara vecină controlează foarte atent dacă șoferii au primit amenzi în acest an în Ungaria și dacă le-au achitat.

Astfel de scene se derulează de luni în Vama Borș şi în Vama Nădlac 2. La trecerea de frontieră din Bihor, de pildă, joi dimineaţă, potrivit site-ului poliţiei, timpul de aşteptare era de 250 de minute. În realitate însă, şoferii TIR-urilor au fost nevoiţi să stea la coada ore în șir.

Poliţiştii de frontieră români au trimis o solicitare omologilor maghiari pentru a cere detalii despre situaţia creată şi lămuriri despre posibilităţile de remediere a acesteia.