Probleme la Spitalul Județean din Târgiu Jiu. Vezi detalii

Foto: hotnews.ro

Poliția Gorj a demarat o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu care se bazează pe neraportarea infecțiilor nosocomiale. Potrivit hotnews.ro, mai mulți medici au fost chemați la audieri.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Gorj, Victor Țuhașu, a spus că se fac cercetări pentru infracțiunea de neglijență în serviciu.

Mai mult, consilierul județean Victor Banța susține că există un document în care se menționează prezența a zeci de infecții într-o anumită secție, dar într-un alt răspuns dat de conducerea Spitalului Județean se precizează că nu există vreo infecție de acest fel.

“Există un referat în care se constată zeci de infecții într-o anumită zonă a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Este vorba despre o secție unde au loc intervenții chirurgicale, dar nu secțiile Chirurgie I și II. Este o secție unde se lucrează cu bisturiul, cu aparatură minim invazivă și unde sunt expuși atât bolnavii, pacienții, cât și personalul medical“, a spus Victor Banța.

Se pare că Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a primit o amendă și săptămâna trecută de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru condițiile necorespunzătoare din magazia unde erau depozitați reactivii pentru laboratorul de analize.