Probleme cu sistemul școlar online în județul Timiș! Vezi detalii

Foto: portalinvatamant.ro

În județul Timiș, copiii din familiile sărace sau familiile cu mai mulți școlari au probleme cu sistemul școlar online. Acest lucru se întâmplă pentru că cei menționați nu au posibilitatea de a avea un sistem de comunicare digitalizat, a spus Aura Danielescu, fosta şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, scrie Agerpres.

,,Sunt unităţi de învăţământ unde copiii provin din medii mai favorizate şi acolo în mod evident se pot descurca, însă, în contextul în care de la Ministerul Educaţiei se cere o monitorizare foarte clară a muncii fiecărui cadru didactic, au început de săptămâna trecută, inclusiv, educatoarele să solicite copiilor participare la astfel de activităţi. Ori dacă sunt în familii cel puţin doi copii, este greu de crezut că se descurcă chiar şi familiile care au deja un calculator în casă, care au conexiune la internet. (…). De asemenea, sunt familii care mi-au spus că nu îşi permit, în actuala situaţie de criză, nici să-şi reînnoiască o cartelă pentru telefon, cu atât mai puţin să cumpere un laptop”, a spus Aura Danielescu.

Fosta şefă a Inspectoratului Școlar Judeţean Timiș a mai precizat că există situaţii în care copiii cu cerinţe educative speciale, care provin dintr-un mediu defavorizat, nu au fost cuprinşi deloc în acest plan de monitorizare a continuării activităţii. ,,Avem copii din mediul rural, am exemplul meu, unde eu trebuie să listez fişele, să le las la poartă, să intru în casă şi să vină părinţii să-şi ia fişele de pe gard, pe rând, astfel încât să poată ajunge fişele la copilaşi să rezolve cerinţele, inclusiv cu mine prin telefon. Mi-au spus mulţi părinţi că nu se pot descurca, le este foarte greu. Ori în Ordinul de ministru există un paragraf în care se spune că părinţii sunt obligaţi să asigure participarea copilului la activitatea online. Care este modalitatea prin care noi putem obliga părinţii să le cumpere calculatoare, într-un moment în care ei abia reuşesc să-şi achite cheltuielile uzuale, nemaiavând bani să-şi încarce telefoanele, să-şi cumpere cartele, darămite să cumpere nişte device-uri pentru instalarea unor aplicaţii”, a mai spus Aura Danielescu.