Probleme cu locurile de parcare! Vezi care este situația în marile orașe din România

În marile orașe din România, șoferii găsesc cu greu un loc unde să-și parcheze mașina. Cele mai mari probleme sunt în Iași, unde sunt peste 11 candidați pentru un loc de parcare. Foto: transilvaniareporter.ro

Un studiu al Consiliului Concurenței arată că marile orașe din România sunt repetente la capitolul locuri de parcare, scriu jurnaliștii de la stirileprotv.ro. Cel mai greu să găsești un loc de parcare este în Iași. Aici sunt înregistrate 120.000 de maşini, practic una la trei locuitori. Iar pentru un loc de parcare sunt peste 11 candidați, fie că vorbim de parcările publice sau de cele private. ,,Asta e o realitate pe care trebuie să ne-o asumăm. Este imposibil să poţi asigura locuri de parcare pentru atâtea autovehicule”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Probleme sunt și în Capitală. Specialiștii spun că pentru cele 1,6 milioane de maşini înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov ar fi disponibile aproximativ 350.000 de locuri de parcare.  Adică cinci șoferi se bat pe un loc de parcare. O situație care se regăsește și în Sibiu, unde și acolo pentru un loc de parcare sunt cinci candidați.

Iată cum arată situația în marile orașe din România:

Iaşi – 11,2 maşini/loc parcare
Sibiu – 5 maşini/loc parcare
Constanța – 4,2 maşini/loc parcare
Cluj – 2,6 maşini/loc parcare
Timişoara – 1,9 maşini/loc parcare
Braşov – 1,8 maşini/loc parcare
Piteşti – 1,5 maşini/loc parcare
București – 5 mașini/loc parcare

În aceste condiții, șoferii se descurcă de cele mai multe ori la limita legii.