Primul zbor-test pe noul heliport de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Foto: news.ro

Aseară s-a desfășurat primul zbor cu elicopterul SMURD EC – 135 pentru calibrarea dispozitivelor de aterizare pe timp de noapte pe heliportul Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, conform unui comunicat new.ro.

Noul heliport amplasat pe Blocul Operator Central va da posibilitatea  transportării pacienților  direct în Unitatea de Primiri Urgenţe cu ajutorul unui lift şi al unui culoar suprateran, ambele investiţii fiind susţinute financiar în integralitate de MaxBet.

”Acesta reprezintă ultimul pas în operaţionalizarea dispozitivelor şi instrumentelor specifice necesare pentru funcţionarea unui heliport. În perioada imediat următoare vor fi finalizate documentele de închidere pentru şantier, de recepţie a lucrărilor de construcţie şi autorizare pentru funcţionarea ca heliport civil cu circuit închis”, informează Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Realizarea heliportului  Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) marchează o premieră pentru unităţile medicale din Bucureşti. S-a mai spus că valoarea investiției  se  ridică la peste 1 milion de euro.

”Elicopterele medicale vor beneficia de două culoare de zbor, inclusiv pe timp de noapte. Astfel, indiferent de momentul zilei, elicopterele medicale de urgenţă vor putea ateriza, iar cazurile medicale vor fi preluate de specialiştii Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU)”, se mai arată în comunicatul publicat ieri.

Despre această realizare  doctor Adriana Nica și managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti  a spus următoarele: “Acest proiect, unic în Bucureşti, este o dovadă că se poate. Pentru noi, medicii, cei care am jurat să salvăm vieţi, acest proiect este un vis care va deveni realitate şi îi mulţumesc încă o dată sponsorului nostru. În 2018, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar au fost transferaţi cu elicopterul peste 200 de pacienţi din toată ţara, iar fiecare secundă este vitală în salvarea acestor oameni. Noul heliport ne va permite să preluăm şi mai multe cazuri grave care vor putea beneficia de îngrijiri medicale avansate în Spitalul Universitar. Practic, avem un colectiv medical înalt specializat (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri etc), iar în curând vom avea şi cel mai modern heliport din ţară. Este un proiect de succes care stabileşte un nou standard de performanţă în sistemul sanitar românesc”. 

Se știe că proiectantul şi managerul de proiect al heliportului este Compania ABC Development Aviation , societatea specializată în construcţia de heliporturi medicale şi civile.