Primul spectacol la Grădina BIS din Sibiu, de la începutul pandemiei va avea loc în weekend

Foto: BIS Teatru / Facebook

Vineri și sâmbătă va avea loc la la Sibiu, primul spectacol din Grădina BIS, de la începutul pandemiei. “Povestea poveştilor” reprezintă o premieră ce a fost realizată pe baza unui scenariu inspirat din textul omonim scris de Ion Creangă, potrivit unui comunicat transmis de Agerpres.

“După atâta izolare, restricţii şi dor de teatru, sibienii sunt aşteptaţi la primul spectacol din această vară la Grădina BIS, vineri şi sâmbătă, de la ora 19,30. ‘Povestea poveştilor’ este o premieră marca BIS Teatru, în regia lui Bogdan Sărătean, realizată pe baza unui scenariu inspirat din textul omonim scris de Ion Creangă, păstrând umorul, stilul şugubăţ şi personajele mucalite specifice operei marelui povestitor. Protagoniştii vor fi Eminescu, Creangă şi Ecateriana (Tinca) Vartic, concubina acestuia. Ei vor rememora, într-o manieră savuroasă, momentul aşternerii pe hârtie a ‘Poveştii poveştilor’ în vederea lecturii în cadrul cenaclului literar al Societăţii Junimea, unde avea să stârnească hohote de râs în rândul ascultătorilor, printre care se aflau scriitori importanţi ai vremii, precum Eminescu, Vasile Pogor şi Iacob Negruzzi”, transmit organizatorii în comunicatul de presă.

Distribuția spectacolului “Povestea poveştilor” îi reunește pe actorii Dumitru Stegărescu, Andrada Grosu şi Alin Turcu, iar muzica este creată de Claudiu Fălămaş. Spectacolul conţine limbaj licenţios, fiind nerecomandat minorilor sub 16 ani.

Având în vedere starea de alertă în care ne aflăm, organizatorii au menționat că, pentru a respecta normele legale şi sanitare, a fost pus în vânzare un număr mic de bilete, care s-au vândut foarte rapid. De asemenea, ei au oferit asigurări că vor respecta cu stricteţe indicaţiile autorităţilor în vederea combaterii epidemiei de coronavirus.