Primul spectacol de teatru pentru copii cu decor format dintr-o carte pop-up va avea loc la Sibiu

Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu a anunțat premiera spectacolului  numit “Kunterbunt” care va avea loc pe 22 ianuarie, el reprezentând primul spectacol de animaţie pentru copii din ţară cu un decor format dintr-o carte pop-up (cu imagini în relief), de dimensiunea de un metru pătrat, informează un comunicat Agerpres.

Instituția de cultură  a mai specioficat că spectacolul “Kunterbunt” în regia Anei Crăciun Lambru va fi prezentat în limba germană, cu supratitrare în limba română, vineri, de la ora 18,00 şi sâmbătă, de la orele 11,00 şi 18,00.

“Kunterbunt deschide un imaginar fabulos prin tehnica animaţiei într-un decor cu decupaje de tip pop-up unic în România. Producţia de la Sibiu prezintă aventurile celui mai frumos peştişor din ocean în încercarea de a-şi recupera prietenii, după ce rămâne singur şi izolat din cauza atitudinii sale egoiste. Exaltant şi muzical, reunind situaţii dintre cele mai comice, cu rechini furioşi şi crabi ce ştiu karate, dar şi pilde pline de gingăşie prin înţelepciunea Caracatiţei, spectacolul deschide un dialog despre generozitate, admiraţie şi prietenie”, se arată în comunicatul Teatrului “Gong”.

Regizoarea a adaptat povestea Peştelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură.

“Am adaptat micuţa poveste a Peştelui Curcubeu de Marcus Pfister într-o aventură în toată regula, plină de culoare şi personaje haioase, dar mai ales, plină de învăţăminte, atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor. Micuţul Kunterbunt, peştişorul cu solzi strălucitori, care e absorbit complet de imaginea sa şi nu e dispus să renunţe la nimic, nici măcar la un solz pentru a avea prieteni, are parte de o călătorie iniţiatică presărată cu peripeţii şi momente de înţelegere. La finalul călătoriei cu ajutorul Marii Înţelepte a Oceanului, el descoperă ce înseamnă cu adevărat fericirea. Păpuşile şi set-designul spectacolului – o carte pop-up de 1 metru x 1 metru realizată în premieră într-un spectacol românesc – au fost create de o echipă talentată şi extrem de atentă la detalii, scenografi, ilustratori şi păpuşari ” a spus Ana Crăciun-Lambru, în timpul repetiţiilor din 2020.

Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute şi este recomandat celor cu vârsta peste 3 ani.

Organizatorii au mai spus că accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranţă sanitară.

Preţul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opţiune flexibilă, pentru a permite anularea locului şi relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale.

Accesul în teatru este permis numai în condiţiile unui triaj observaţional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanţilor pentru mâini. Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata vizitei atât în interiorul, cât şi în exteriorul, teatrului. Toate spaţiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.