Primul restaurant fără angajați din Seul. Chelnerii sunt roboți

Foto: startupcafe.ro

Un startup de tehnologie și un local cu specific italian au colaborat și au deschis primul restaurant din Seul în care chelnerii sunt înlocuiți de roboți. Potrivit startupcafe.ro, clienții trebuie să descarce o aplicație prin intermediul căreia vor putea scana diferite coduri QR de pe masă pentru a vedea meniul sau pentru plasa o comandă.

Restaurantul are o bandă pe care roboții transportă tacâmuri, vase, șervețele și băuturi. Pentru a-i face pe roboți să se retragă după ce le sunt servite comenzile, clienții apasă un buton roșu poziționat sub banda transportoare, iar aceștia se întorc la bucătărie.

Există doi roboți care se ocupă cu servirea clienților aflați la mesele departate de banda transportatoare. Fiecare dintre aceștia are doi senzori pentru a naviga în restaurant și pentru a găsi masa potrivită evitând obstacolele.

Reprezentanții startup-ului coreean Woowa Brothers, care a furnizat sistemul pentru restaurantul Merry-Go-Kitchen, spun că pe lângă un loc de luat masa, localul este și un showroom pentru proprietarii de restaurante care doresc să-și robotizeze afacerea.

Scopul nostru final nu este acela de a deschide restaurante fără angajați, ci de a descoperi și adopta cele mai practice soluții de servicii robotizate adecvate pentru fiecare restaurant”, a spus Sung Ho-kyung, purtătorul de cuvânt al Woowa Brothers.

În Europa, mai multe startup-uri au ales să recurgă la roboți. De exemplu, startup-ul francez Pazzi a obținut în luna iunie investiții în valoare de 10 milioane de euro pentru a construi roboți care fac pizza și pentru a deschide primul restaurant 100% autonom, dotat cu roboți pizzeri.