13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primul autobuz electric a ajuns în municipiul Sighetu Marmaţiei

Foto: Primaria Sighetu Marmatiei / facebook.com

Primul autobuz electric din cele şapte care au fost achizionate,  a fost livrat societăţii de transport public urban din municipiul Sighetu Marmaţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Buftea, potrivit unui comunicat Agerpres. 

De fapt, municipiul Sighetu Marmaţiei va avea în total de 7 autobuze electrice, 2 staţii de încărcare rapidă şi 7 staţii de încărcare lentă, valoarea contractului ajungând la suma de 23.800.050 lei.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în parteneriat cu Municipiul Sighetu Marmaţiei au dezvoltat proiectul numit  “Achiziţie mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m, Sighetu Marmaţiei”, ca parte din Programul Operaţional Regional 2014-2020, în parteneriat, aferent Axei prioritare 3 a POR 2014- 2020, Prioritatea de Investiţii 4e, Obiectiv specific 3.2 Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

“Autobuzele, atât de necesare pentru înnoirea flotei auto de transport public în comun, au 28 de locuri pentru pasageri (dintre care 12 sunt accesibile de la podea coborâtă), 3 uşi, podea joasă. Modelul electric a început să fie produs de compania poloneză din anul 1999, fiind updatat de mai multe ori, iar varianta finală livrată acum este cea mai recentă, cu standardul de design finalizat în 2019”, a declarat Mirela Buftea.

Print Friendly, PDF & Email