5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Timişoara modernizează cu fonduri europene clădirile a două şcoli din Timişoara

 

Foto: News.ro

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a a anunțat că a semnat contracte de finanţare, în valoare de 11 milioane de euro, din care aproape 9 milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea Colegiului „Henri Coandă” şi Liceului Alimentar, pe care le va transforma în şcoli verzi, potrivit unui comunicat News.ro.

Potrivit comunicatului de presă oferit de USR, este una dintre cele mai mari investiţii făcute în educaţia din Timişoara în ultimii zeci de ani, prin care vor fi modernizate cu fonduri europene două şcoli din Timişoara care văd printre primele îmbunătăţiri în 50 de ani.

Modernizarea lor se referă la realizarea de  condiţii mai bune atât de studiu, cât şi de cazare pentru cei peste 1.300 de copii care învaţă o meserie în aceste şcoli. În acelaşi timp, va însemna facturi mai mici la energia electrică, dar şi mai puţină poluare.

„Punem panouri solare, izolăm clădirile, înlocuim tâmplăria veche, schimbăm instalaţiile termice şi electrice şi reţeaua de apă, vechi de jumătate de secol de când e şcoala. Modernizăm clasele, cantinele şi internatele. În total, sunt opt clădiri folosite de peste 1.300 de copii. Sunt şcoli unde tinerii învaţă o meserie. În plus, şi la Coandă şi la Alimentar sunt cazaţi în internate şi copii care studiază la alte licee din Timişoara. Doar oferind condiţii bune putem atrage tineri să vină să studieze la Timişoara şi apoi să se angajeze aici”, a declarat primarul Dominic Fritz, conform sursei citate.

În 2022, primarul Dominic Fritz a demarat construirea a 82 de clase noi la şcoli şi licee din Timişoara, iar mai mult de jumătate dintre ele vor fi finalizate anul acesta.

Print Friendly, PDF & Email