12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Sectorului 2 cere amenzi mai mari pentru defrişări ilegale

Foto: Agerpres

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, le cere consilierilor generali ai USR să pornească un proiect prin care să actualizeze valoarea amenzilor pentru tăierile de arbori fără aviz de defrişare, invocând faptul  că în prezent sancţiunile încurajează comportamentul ilegal.

“Azi am dat amenzi în valoare de 3.000 de lei pentru tăierile fără aviz de defrişare de lângă Circ. Ieri mai dădusem amenzi de 5.000 de lei. Câte 100 de lei pentru fiecare arbore defrişat. Atât este amenda maximă prevăzută de HCGMB 304/2009. Este, în mod evident, o amendă prea mică, raportat la zilele noastre. Poate că în anul 2009 era o amendă prohibitivă, dar în anul 2022 cu siguranţă că nu mai este. Aşa că am cerut consilierilor noştri generali să iniţieze o hotărâre de Consiliu General prin care să actualizeze sancţiunile. E inadmisibil ca instrumentele noastre în faţa acestor agresiuni să fie de râsul curcilor”, se arată într-o postarea  scrisă  de Radu Mihaiu pe  pagina  de Facebook.

Edilul este de părere că 0 reglementările actuale sunt “absurde” și în acest fel se încurajează  “comportamentul ilegal”.

“Pentru o defrişare, legal, cu aviz, de regulă se cer 6 copaci plantaţi în compensare, un cost estimativ de 2.000-3.000 de lei. Ilegal, fără drept, amendă 100 de lei. Evident e de noaptea minţii”, a adăugat Radu Mihaiu.

Print Friendly, PDF & Email