26 septembrie 2023

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Sectorului 1: Teatrul de Vară “Nicolae Bălcescu” şi Teatrul Excelsior “Masca” vor intra în reabilitare

Foto: Agerpres

Teatrul de Vară “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu şi Teatrul Excelsior “Masca” vor intra în reabilitare şi modernizare pentru a fi redate circuitului cultural, a declarat primarul Clotilde Armand.

Miercuri, prin intermediul unui mesaj pe pagina de Facebook, edilul a spus că licitaţia pentru achiziţia contractului de proiectare şi execuţie pentru realizarea obiectivului de investiţii “Consolidarea, Modernizarea şi Restaurarea imobilului Teatrului de Vară “Nicolae Bălcescu” a fost încărcată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Potrivit primarului, săptămâna aceasta autoritatea locală va urca şi documentaţia pentru licitaţia similară la Teatrul Excelsior “Masca”, fosta Casă de cultură “Înfrăţirea între popoare”.

“Aceste proiecte erau la Compania de Investiţii şi Dezvoltare Sector 1 SA, controlată în prezent de PNL Sector 1 şi pentru că trenau şi nu făceau nimic – au transformat instituţia într-o sinecură pentru politrucii de partid – am decis să le preiau la Direcţia de Investiţii din Primărie”, a afirmat Clotilde Armand, potrivit Agerpres.

Ea a scos în evidență faptul că aceste două proiecte reprezintă o parte din investiţiile de anvergură pe care le demarează în interesul comunităţii locale, după ce a oprit “scurgerea banilor publici către firmele de casă ale PSD şi PNL”. “Facem aceste investiţii în ciuda opoziţiei consilierilor PNL şi PSD care vor să blocheze toate proiectele demarate de mine”, a subliniat Clotilde Armand.

Potrivit primarului Sectorului 1, clădirea din Parcul Bazilescu a fost construită în 1953, după planurile arhitecţilor Paul Emil Miclescu, Dan Virgil Marinescu (coautor), Victor Aslan şi Paul Bortnowski (colaboratori). Construcţia a fost inaugurată în acelaşi an, cu ocazia Festivalului Mondial al Tineretului şi Studenţilor, organizat la Bucureşti, funcţiunea iniţială a clădirii fiind cea de teatru de vară, amplasat în aer liber, cu amenajări specifice desfăşurării de spectacole, concerte şi piese de teatru.

Print Friendly, PDF & Email