26 mai 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Negoiţă propune un împrumut de 150 de milioane de lei pentru proiecte de fluidizare a traficului la Mihai Bravu

Foto: Agerpres

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, propune Consiliului Local să aprobe, în şedinţa  care ava avea loc joi, contractarea unui împrumut de 150 de milioane de lei pentru realizarea a două pasaje rutiere subterane în zona şoselei Mihai Bravu, construirea unui pasaj pietonal subteran în dreptul staţiei de tramvai Laborator şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti.

“Se aprobă contractarea şi/sau garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 150.000.000 de lei, cu o maturitate de minim 10 ani, începând cu anul 2022”, stipulează proiectul de hotărâre, potrivit unui comunicat Agerpres.

De altfel, Consiliul Local a aprobat, prin hotărârea nr. 85 din 30 martie 2020, indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii privind creşterea mobilităţii urbane prin fluidizarea traficului auto pe şoseaua Mihai Bravu (de la intersecţia cu strada Baba Novac până la strada Peneş Curcanul).

Hotărârea Consiliului Local nr. 85 din 30 martie 2020 prevede, de asemenea,  realizarea a două pasaje rutiere subterane pe direcţia şoselei Mihai Bravu (la intersecţiile şoseaua Mihai Bravu – Calea Dudeşti – bd. Camil Ressu şi şos. Mihai Bravu – Calea Vitan), construirea unui pasaj pietonal subteran din dreptul staţiei de tramvai Laborator, relocarea semaforului, respectiv a trecerii de pietoni de pe şoseaua Mihai Bravu şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti, în vederea creşterii capacităţii de preluare a fluxurilor de trafic din intersecţia şos. Mihai Bravu – Calea Dudeşti – bd. Camil Ressu spre Calea Dudeşti.

Print Friendly, PDF & Email