23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul municipiului Iaşi: Este aproape iminentă intrarea în scenariul roşu

Primarul Mihai Chirica a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că “este aproape iminentă intrarea în scenariul roşu” a municipiului Iaşi. Această  măsura se va lua ca urmare a creşterii incidenţei infectărilor cu SARS-CoV-2.

Conform celor spuse de primar, s-a constatat că în doar câteva zile incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut la 2,86 la mie, potrivit unui comunicat Agerpres.

“Din calculele făcute de noi nu va fi o perioadă foarte lungă de timp. Sunt câteva motive care au dus la această creştere. Şi perioada 1-8 martie contează foarte mult. Trebuia să le sărbătorim pe cele dragi dar nu ne-am gândit să ne băgăm aşa de mult unii în alţii la coadă la flori pentru doamne. Cred că de data aceasta de vină au fost bărbaţii. Suntem pregătiţi. Nu vor fi alte restricţii decât cele pe care le ştim. Din păcate va fi afectat domeniul HORECA, pentru că va trebui să funcţioneze cu terase, speranţa noastră ar fi fost să se încălzească afară pentru că ar fi fost mult mai multe terase”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El crede că HORECA să îşi reia activitatea în curând, pe fondul îmbunătăţirii condiţiilor meteorologice.

 

Lasă un răspuns