14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul municipiului Galaţi cere Guvernului să comunice modul de distribuire a dozelor de vaccin în teritoriu

Foto: Agerpres

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, solicită în  mod imperativ Guvernului să comunice în care mod sunt distribuite dozele de vaccin în teritoriu, fiind nemulţumit de numărul dozelor de vaccin care ajung la Galaţi.

În acest fel, edilul doreşte să știe pe ce criterii  a decis  Guvernul să trimită  mai multe vaccinuri într-un loc şi mai puţine în altul.

“Gălăţenii trebuie să ştie cum se distribuie dozele de vaccin. Cer public Guvernului să prezinte în mod transparent cum se distribuie dozele de vaccin în teritoriu. Trebuie să ştim cu toţii de ce la Galaţi ajung puţine doze, comparativ cu alte oraşe. Dacă tot se vorbeşte de transparenţă, este de datoria Guvernului să spună pe ce criterii trimite mai multe vaccinuri într-un loc şi mai puţine în altul. Gălăţenii, ca toţi românii, trebuie trataţi în mod egal!”, a declarat, luni, Ionuţ Pucheanu, potrivit unui comunicat Agerpres.

De asemenea, în urmă cu mai puţin de o lună, primarul Galaţiului a cerut Guvernului “să renunţe la politizarea campaniei de vaccinare şi să ţină cont de toţi românii”.

“Gălăţenii nu trebuie să fie trataţi precum cetăţenii de mâna a doua, ci să aibă şanse egale cu toţi ceilalţi români care doresc să se vaccineze. Este nevoie de transparenţă reală şi de echitate în distribuirea dozelor de vaccin. Guvernul trebuie să renunţe la politizarea campaniei de vaccinare şi să ţină cont de toţi românii. Pandemia nu se tratează doar cu restricţii care se răsfrâng tot timpul asupra oamenilor, ci este nevoie de soluţii corecte pentru vaccinare”,  a explicat Pucheanu pe 23 martie.

Conform datelor oferite  Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul judeţului Galaţi, din 4 ianuarie şi până în prezent, au fost administrate 76.525 de doze de vaccin. În total, 27.907 de persoane au fost vaccinate şi cu a doua doză, iar alte 20.711 au primit doar prima doză de vaccin.