Primarul municipiului Galaţi a semnat contractul de achiziţie pentru 20 de autobuze hibrid noi

Ieri, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat  contractul de achiziţie pentru de 20 de autobuze hibrid noi, în valoare de peste 33 milioane lei, potrivit unui comunicat Agerpres.

Se pare că  aceste  autobuze  noi hibrid au 12 metri lungime, sunt prevăzute cu trei uşi, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, spaţiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranţă, instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Mai trebuie menționat faptul că autobuzele sunt beneficiază de un motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

“Continuăm modernizarea transportului public în comun pentru a oferi gălăţenilor cele mai bune condiţii de călătorie. Pentru prima dată, gălăţenii vor putea circula cu autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil şi cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am susţinut să cumpărăm doar mijloace de transport noi, urmând să aducem şi 18 tramvaie noi”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Autoritatea locală a specificat că valoarea contractului este de 33.600.000 lei, iar în maxim 5 luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puţin 2 autobuze, iar în maxim 10 luni întreg lotul. Autobuzele sunt prevăzute cu o garanţie de 3 ani.