Primarul Dominic Fritz caută city manager pentru Timişoara

Dominic Fritz, primarul municipiului Timişoara, a anunţat că se caută city manager pentru Timişoara, în contextul în care  Robert Kristof, cel care a ocupat acest post în ultimii ani, şi-a dat demisia, în urma alegerilor din 27 septembrie, potrivit unui comunicat news.ro.

“Caut un lider dinamic, eficient şi integru, cu experienţă semnificativă în managementul public şi/sau privat pentru poziţia de Administrator Public/City Manager în Primăria Timişoara. Acest administrator public poate fi numit direct de primar, dar eu am hotărât că vreau totuşi un concurs, pentru că vreau omul cel mai bun. Este foarte important pentru mine să avem un proces corect, competitiv şi transparent, pentru a aduce cei mai buni oameni în primărie”, a scris primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Cei care sunt interesați de acest post, trebuie să îndeplinească câteva criterii, precum  să aibă studii superioare de economie, inginerie, administraţie publică sau domenii similare, o experienţă în poziţii de conducere în managementul public şi/sau privat de minim 10 ani, cunoştinţe solide de operare a sistemelor informatice, managementul echipelor complexe şi multidisciplinare, cunoştinţe solide în domeniul bugetării şi execuţiei de bugete, foarte bune aptitudini de negociere; stăpânirea la nivel avansat a limbii engleze; spirit de echipă, rezistenţă la stres şi o doză de umor. În plus,  trebuie să aibe  o disponibilitate imediată, cel târziu în ianuarie 2021.
Persoanele care  își doresc postul îşi pot trimite CV-ul şi o scrisoare de intenţie până  la date de 25 noiembrie. Apoi, vor fi organizate interviuri telefonice cu cei selectaţi, urmând ca trei dintre candidaţi să fie invitaţi la discuţii cu o comisie de selecţie condusă de primarul Timişoarei, care va alege noul administrator public.