Primarul Dominic Fritz a fost confirmat cu noul coronavirus

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19 în cursul după-amiezei de miercuri. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş va urma să realizeze ancheta epidemiologică, iar primăria va pune în aplicare măsurile recomandate în astfel de situaţii.

Prin urmare atribuţiile primarului Dominic Fritz vor fi transferate în următoarele 14 zile de viceprimarul Ruben Laţcău, iar şedinţele Consiliului Local se pot ţine şi în absenţa primarului, anunţă un comunicat al Primăriei Municipiului Timişoara, transmis de  Agerpres.

“A treia oară n-am scăpat. Din păcate, azi am fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Aseară am simţit dureri musculare şi o stare subfebrilă, aşa că am făcut un test azi dimineaţă, la prima oră. Rezultatul a venit şi mă obligă la izolare totală timp de 14 zile. Nu am fost contact direct pentru niciunul dintre angajaţii Primăriei Timişoara pentru că am purtat tot timpul mască. Nici nu pot să-mi imaginez cum şi de unde l-am luat, dar asta este natura perfidă a acestui virus”, a transmis primarul Dominic Fritz.

El a adăugat că Primăria Timişoara va rămâne “pe mâini bune”, ale viceprimarului Ruben Laţcău, care va îndeplini atribuţiile de primar ce îi sunt delegate conform Hotărârii Consiliului Local. Fritz a arătat că se va ocupa şi el în această perioadă de problemele municipalităţii, cum ar fi pregătirea centrelor de vaccinare.

“Vă spun cu mâna pe inimă că am avut mare grijă, nu m-am văzut inutil cu nimeni şi cu toate acestea m-am infectat. Fiţi atenţi, purtaţi masca, evitaţi întâlnirile şi deplasările nenecesare. Mai avem puţin, ne vaccinăm toţi şi vom încheia această pandemie”, a  mai scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.