11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Ciprian Ciucu vrea un împrumut de până la 21 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a 85 de blocuri

Primarul Ciprian Ciucu dorește să ia un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) de până la aproximativ 21 de milioane de euro, necesare pentru a realiza reabilitarea termică a 85 de blocuri, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de vineri.

“Se aprobă contractarea directă a unei finanţări rambursabile externe de la Banca Europeană de Investiţii în valoare totală de până la 21.050.000 euro (sau echivalent în lei), în baza garanţiilor proprii, cu maturitate de până la 22 de ani, din care perioadă de tragere de până la 3 ani şi o perioadă de graţie de până la 5 ani pentru fiecare tranşă trasă din finanţarea rambursabilă (împrumutul) contractată, potrivit termenilor de referinţă (term sheet) comunicaţi de Banca Europeană de Investiţii în data de 22 decembrie 2020” se arată în proiectul de hotărâre.

Conform acestuia, contractarea şi garantarea împrumutului se va face cu scopul de realiza finanţarea şi/sau cofinanţarea măsurilor de eficienţă energetică ce se vor implementa la 85 de blocuri de locuinţe din cadrul Sectorului 6  în perioada 2020-2022.

Totodată, garantarea împrumutului se face cu veniturile bugetului local al Sectorului 6 şi/sau cu o garanţie asupra conturilor (bancare şi/sau de trezorerie) ale Sectorului 6.

Proiectul prevede împuternicirea primarului să negocieze termenii şi condiţiile finanţării externe rambursabile şi să semneze împrumutul.

Lasă un răspuns