Primarul Chirica vrea să doteze grădiniţele cu bazine de înot

Primarul Mihai Chirica a spus în cadrul unei conferinţe de presă, că și-a propus să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiul Iaşi.

Potrivit edilului, bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite folosind fonduri de la bugetul local.

“E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. Am observat foarte mult că aceasta s-a depreciat foarte mult pentru că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face cu fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim bazine de înot, iar copiii să înveţe să înoate, iar ceilalţi copii şi elevi vor intra în săli de sport, terenuri de sport. Lucrez la un proiect pe care îl voi propune în Consiliul Local. Avem 26 de grădiniţe. Acolo vrem să construim bazinele de înot, deocamdată, cu bani de la bugetul local”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a mai menționat că în următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli din municipiul Iaşi. Este vorba despre Şcoala Gimnazială “George Coşbuc”, Şcoala Gimnazială “Alexandru Vlahuţă” şi la Şcoala Gimnazială “Nicolae Iorga”.