5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Capitalei: Planul Urbanistic General a intrat în linie dreaptă

Foto: Agerpres

Primarul general Nicuşor Dan  a anunţat că Planul Urbanistic General al Capitalei (PUG) a intrat “în linie dreaptă” şi că de acum următorul pas ar fi  plasarea prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente şi actualizarea lor.

Mai exact, Nicușor Dan a explicat  prin intermediu unei  postari pe pagina de Facebook că actualizarea este necesară, deoarece ani de zile contractul cu Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” a fost blocat.

“În următoarea perioadă vom solicita tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precum primăriile de sector, ministere, INS, date la zi despre reţeaua de apă şi canalizare, telecomunicaţii, gaze, densitate populaţie etc. pentru elaborarea unui document care să reflecte realitatea din teren. De la începutul anului, când am semnat împreună cu rectorul şi prorectorul Universităţii de Arhitectură ‘Ion Mincu’ actul adiţional pentru realizarea PUG, săptămâna aceasta a avut deja loc o primă şedinţă de lucru foarte bună, la care au participat specialiştii Direcţiei de Urbanism şi reprezentanţi ai Universităţii de Arhitectură ‘Ion Mincu'”,  a spus  Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

El susține că fost stabilit modul de lucru şi etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea următoarelor note de comandă. În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare, mai precizează Nicuşor Dan. Cu această ocazie, edilul  transmite mulţumiri Universităţii de Arhitectură, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, precum şi instituţiilor care contribuie la finalizarea “cât mai rapidă” a PUG.

Print Friendly, PDF & Email