13 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Capitalei a fost prezent la deschiderea lucrărilor de modernizare a reţelei de termoficare din Pantelimon

Foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că a început execuţia a 700 de metri din cei 12 kilometri de reţea de conducte ce urmează a fi schimbate într-un interval de 12 luni, conform contractului.

Miercuri, Nicuşor Dan a fost prezent la deschiderea lucrărilor de modernizare a sistemului de termoficare pe şantierul din cartierul Pantelimon.

“Suntem pe şantierul din Pantelimon, este unul dintre cele şapte obiective de schimbare a reţelei de termoficare ce sunt prevăzute a fi executate pe buget local. Este un tronson cu lungimea de 12 kilometri. Din cele şapte obiective, care au în total 63 de kilometri, este o reţea la care nu s-a mai intervenit din momentul în care a fost instalată, în anii ’75 – ’77, înregistrându-se foarte multe avarii. Sunt deservite 21 de puncte termice şi mai multe instituţii publice. Lucrările au început pe acest tronson (şantierul de la intersecţia bulevardului Chişinău cu strada Pictor Dimitrie Hârlescu), care are 700 de metri. Pentru moment se scoate conducta veche, conducta nouă o să vină în jur de 15 august şi atunci o să înceapă lucrările de montaj”, a precizat primarul, potrivit Agerpres.

Nicuşor Dan a dat asigurări că pe perioada lucrărilor pe tronsonul menţionat nu vor fi întreruperi la apa caldă.

În  acest context, Anghel Ionel, directorul tehnic al SICOR, firma care se ocupă cu executarea lucrărilor, a declarat că vor fi înlocuiţi aproximativ 1,4 kilometri de conductă în perioada următoare, pentru a asigura, pe perioada timpului rece, apa caldă şi încălzirea locuitorilor din Pantelimon şi Colentina. El a menţionat că aceasta este o magistrală care face legătura între CET Sud şi cele două cartiere.

Print Friendly, PDF & Email