Primarul Braşovului: Brad de Crăciun va fi în oraş, nu va mai fi momentul festiv de aprindere a luminiţelor

Orașul Brașov va fi luminat de peste 350.000 de leduri de sărbătorile de iarnă, conceptul de anul acesta fiind “Iarna în culori”. Totuși  nici data aducerii bradului, care este ridicat, în mod tradiţional, în Piaţa Sfatului, nici cea a pornirii iluminatului festiv nu va fi anunţată, din dorința de a evita aglomeraţia, se arată într-o informare transmisă de Primăria Braşov, potrivit Agerpres.

“Bradul va exista, însă nu va mai fi acel moment festiv de aprindere a luminiţelor, pentru a evita generarea de aglomeraţie. Din punctul de vedere al decorării oraşului de Crăciun şi de sărbători, este foarte important să menţinem acest lucru, pentru că ne ajută pe toţi şi din punct de vedere psihologic faptul că avem măcar vizual reprezentarea acestei sărbători. Nivelul la care se va întâmpla anul acesta va fi similar cu cel al anilor trecuţi, chiar dacă am reuşit să obţinem o reducere de aproape o jumătate de milion de lei din banii care se cheltuiau anual pe acest capitol bugetar. O opţiune pe care o luăm în calcul este să aprindem secvenţial, în etape, pe diverse zone, luminiţele de Crăciun”, a declarat  primarul Allen Coliban.

În acest an, propunerea firmei care asigură iluminatul public şi inclusiv cel festiv esteînveselirea oraşului prin lumini calde, reci şi culori pastelate sau intense care să confere o atmosferă veselă şi dinamică oraşului, a precizat sursa citată.

Pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric şi în Poiana Braşov vor fi disponibile 346 de ornamente cu înălţimi între 1 şi 3 metri, la care se vor adăuga decoraţiunile de pe Străzile Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu ţurţuri de pe străzile M. Weiss şi Apollonia Hirscher, precum şi brăduţii din Piaţa Unirii, Piaţa Sf. Ioan şi din faţa Palatului Administrativ.

În contextul în care ne aflăm în prezent și luând în calcul evoluţia pandemiei, există şanse minime de fi organizate târguri de Crăciun, mai ales că preşedintele Klaus Iohannis a declarat public că este imposibilă şi inoportună organizarea unor astfel de evenimente. Allen Coliban ia în calcul varianta online a acestui târg și a specificat că vor exista discuții cu mai mulți comercianţi.