23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Astrid Fodor: Municipiul Sibiu are un buget mai mare cu 15% faţă de 2020

Primarul orașului  Sibiu, Astrid Fodor, a anunţat, că bugetul adoptat al municipiului este cu aproximativ  15% mai mare faţă de cel din 2020, fiind estimat la 994.944,51 mii lei.

“Acest buget este un buget generos. Este cu 15% mai mare decât bugetul anului trecut, creşterea se datorează în principal contractelor încheiate pentru obiective care sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile. Ce este cel mai important este că proiectul de buget este un proiect de dezvoltare, 55% din sume se duc în dezvoltare şi 45% către funcţionare. Ce este îmbucurător este că 42 % din venituri sunt venituri proprii ale Primăriei Sibiu”, a declarat primarul Astrid Fodor, ieri,  în  cadrul şedinţei Consiliului Local, potrivit Agerpres.

Pintre  investiţiile cele mai aşteptate să fie finalizate se numără  modernizarea stadionului municipal din Sibiu. De asemenea, în acest an vor fi extinse pistele pentru biciclişti şi va fi modernizată flota de transport public cu 40 de autobuze CNG şi vor fi amenajate staţii de încărcare noi.