23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarii din Bucureşti cer Consiliului General creşterea taxelor de parcare

Foto: news.ro

Primarii tuturor sectoarelor din Bucureşti solicită Consiliului General mărirea taxelor de parcare şi propun tarife cuprinse între 300 şi 600 de lei pe an, în funcţie de zonă, potrivit unui comunicat news.ro.

”Azi am semnat, alături de toţi primarii de sector, o scrisoare prin care solicităm Consiliului General să ia în considerare creşterea taxelor de parcare la nivelul discutat anterior: 600 lei zona A, 500 lei zona B, 400 lei zona C, 300 lei zona D. Nu mai putem închiria spaţiul public, al tuturor, pe preţuri de nimic”, a anunţat,ieri, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Acesta a publicat pe contul său de Facebook şi scrisoarea pe care primarii sectoarelor au trimis-o Consiliului General.

Potrivit documentului, acum se află în dezbatere publică la Primăria Generală proiectul de hotărâre care are în vedere stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, din 2022.

”Ca răspuns la nevoile comunităţilor pe care le reprezentăm, noi intenţionăm să ne implicăm activ în a găsi soluţii şi realiza proiecte care să elibereze trotuarele şi spaţiile verzi de maşini şi să sistematizăm parcările de reşedinţă din oraşul nostru prin construirea de parcări, în special pe verticală, parcări inteligente şi, acolo unde spaţiul o permite, parcări la principalele intrări din Bucureşti”, se arată în scrisoare.

Primarii susțin că au nevoie de bani pentru a face lucrurile pe care şi le-au propus, iar actuala taxă de parcare este ”mult sub nivelul taxelor din capitalele Uniunii Europene”.

Lasă un răspuns