Primăria taie vegetația din Parcul Operei. Vor începe lucrările pentru o nouă bază sportivă

Lucrările de igienizare avizate constau în eliminarea vegetației răsărite spontan cu diametre 3-6 cm.

O parte din vegetația din Parcul Operei a fost defrișată în ultimele zile. Este vorba despre o fâșie de 1,6 ha dintre Operă și Casa Radio. Au fost tăiați arbori cu trunchiul de până la 7 cm.

Potrivit hotnews.ro, în 2003, Guvernul a concesionat acel spațiu verde, pe o perioada de 49 de ani, Federației Române de Tenis. În 2018, acolo a fost autorizată construirea unei baze sportive. Așadar, defrișările marchează începerea lucrărilor. Proiectul este din 2009 și a stârnit numeroase controverse deoarece inițial se dorea și construirea unui hotel cu 3 etaje pe spațiul verde.

Autoritățile spun ca se va construi o bază sportivă, fiind vorba despre continuarea unei lucrări deja începute. Problema este că la fața locului nu este nicio lucrare începută. Primăria Capitalei nu a precizat însă ce cuprinde baza sportivă autorizată. În proiectul autorizat în 2013, baza sportivă cuprindea doar terenuri de tenis pe zgură, vestiare și anexe.

Proiect autorizat în 2013
Reprezentanții Federației au declarat că acolo nu este parc și se reface clubul de tenis construit pe locația respectivă la mijlocul anilor 1920, fiind donat de către fraţii englezi Doherty, cunoscuţi în lumea tenisului.

Foto: hotnews.ro