11 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primăria Sectorului 6 vrea să încheie un acord-cadru de până la 360 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi

Foto: hotnews.ro

Primăria Sectorului 6, prin intermediul  Administrației  Domeniului Public și Dezvoltare Urbană,  dorește să  încheie un acord-cadru pe o durată de 2 ani, de până la 360 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, a anunțat instituția printr-o  postare pe pagina de Facebook.

Este stabilit că acest acord va fi împărțit în 6 loturi, cel mai mic având valoarea maximă de 23 milioane lei, iar cel mai mare de 195 milioane lei. Primarul Ciprian Ciucu a explicat că a luat această decizie ca să poată participa cât mai multe firme la licitație, potrivit unui comunicat hotnews.ro.

Dacă adunăm cele 6 loturi, acordul-cadru va avea o valoare estimată cuprinsă între circa 144 și 360 milioane lei.Totuși în urma realizării licitației, valoarea ar putea să mai scadă.

„Întreținere și amenajare de spații verzi. Eliminăm corupția și risipa. Am dat drumul la o procedură de achiziție pentru servicii de întreținere și amenajare de spații verzi și parcuri în Sectorul 6. Cum fac eu… Am făcut procedura mult mai competitivă. Înainte a existat un singur contract, la un preț foarte mare. Acum am împărțit achiziția în 6 loturi (!) pentru ca și firmele de mărime medie, nu doar cele foarte mari, să se poată califica, iar procesul să fie mai competitiv! Avem 3 loturi pentru întreținere și 3 loturi pentru amenajare, aferente cartierelor (1) Crângaşi și Giulești, (2) Militari, (3) Drumul Taberei. Și am mai făcut ceva… am scăzut prețul orientativ cu 20% din valoarea contractului anterior, pentru că acum la Sectorul 6 nu așteptăm parandărătul… Și nu va fi un contract cadru pe patru ani, ci doar pe doi ani. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 29 martie 2021”, a scris  primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Până în acest moment, primăria Sectorului 6 a avut un acord-cadru pe 4 ani – acordul- cadru de servicii nr. 47/14.04.2016. Acesta a fost încheiat cu firmele Geca Impex, Cris Garden, Garden Center Group, MBC Construct Prest, Pergola Grădini Decorative de la 14.04.2016 până la 13.04.2020. Obiectul contractului: servicii de arhitectură peisagistică, servicii de amenajare și întreținere a spațiilor verzi și a locurilor de joacă, echipament pentru parcuri și locuri de joacă, mobilier urban și produse de pepinieră.

Lasă un răspuns