Primăria Sectorului 6: Toate şcolile sunt avizate de Direcţia de Sănătate Publică

 

Primăria Sectorului 6 a informat azi că echipele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au efectuat verificări şi au avizat toate unităţile de învăţământ din sector  6.

Potrivit unui comunicat preluat de Agerpres, chiar și  cele cinci şcoli, care sunt în proces de modernizare în această perioadă, prin proiectul NZEB (Nearly Zero Energy Buildings – Clădiri cu un consum de energie aproape zero), au primit avizul de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pentru desfăşurarea cursurilor în construcţiile modulare, puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 6.

Cele cinci unităţi, mai exact este vorba despre Şcolile Gimnaziale nr. 59, nr. 197, “Adrian Păunescu”, “Sfinţii Constantin şi Elena” şi “Sfântul Andrei” care  confom proiectului vor arăta precum şcoala-etalon din Sectorul 6 – “Sfânta Treime”.

“Echipa administraţiei locale a Sectorului 6, coordonată de primarul Gabriel Mutu, a atras fonduri europene pentru modernizarea şcolilor din sector, în vederea asigurării performanţei energetice şi a unui nivel scăzut de poluare. În plus, au fost alocate fondurile necesare dotărilor de ultimă generaţie, pentru toate sălile de clase ale acestor unităţi”, se arată în comunicat.

Proiectul ”Clădiri cu un consum de energie aproape zero” (NZEB) are în vedere reabilitarea energetică complexă a 13 unităţi de învăţământ şi construirea a trei grădiniţe şi cinci imobile destinate programelor de tip after-school (Şcoala după Şcoală).

De asemenea, s-a menționat și că Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar. În această privință, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, iar poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, în vederea prevenirii accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.